torsdag 10 mars 2016

Ofungerade regnbågar

"Jag antar att ni fått in mycket mail kring detta men det borde ni få då det inte är okej när ett spel som vi spelare betalar för inte fungerar. Låt mig gå rakt på sak.
Ni måste rycka upp er. Servrarna har varit instabila hur länge som helst men ni har inte gjort något åt det. Att säga 'våra teknik trollkarlar har stärkt servrarna' funkar inte om vi inte märker någon skillnad på dem, och uppenbarligen så funkar det fortfarande inte att vara mer än cirka två personer på samma plats.
Ni vet hur dåliga era servrar är på att inte krascha när spelare är online samtidigt (vilket är en servers jobb att kunna hålla spelarna, men okej) men fortfarande skiter ni att lägga all energi på att jobba med servrarna (och att fixa buggar, för det finns ett ton av såna som inte är fixade men det är en annan sak) utan ni lägger till regnbågar för spelarna att jaga. Och jag ska inte ljuga, jag tyckte det var en väldigt kul och söt idé, men faktum kvarstår att funktionen inte funkar. Ni vet att när flera spelare är på samma plats samtidigt så kraschar spelet men ändå lägger ni till exakt en sån funktion då spelare är på samma plats samtidigt, det känns bara så dumt. Nu kraschar spelet alltså varje halvtimme, och låt mig säga detta som spelare att det blir väldigt tröttsamt att behöva logga in och ut så många gånger (vilket kommer leda till att folk slutar spela spelet tills det funkar som det ska).
Sen kan jag ju slänga in det att snön är kvar i Spegelträsket fortfarande. Hur lata är ni egentligen? Är det så svårt att ta bort den? Och jag vet att ni har sagt att det är för att den stannar längre i Epona (av någon anledning?) men jag köper inte det. Det är bara de nya träden som har snö på sig och för mig är det tydligt att ni är för lata för att ta bort snön på dem. Era prioriteter känns lite krångliga för min hjärna. Ni har ett facebook-team (och allvarligt talat, så svårt är det inte att facebooka - till och med min farfar kan det) och ni har tydligen tid över att göra små julgransdekorationer etc, men fortfarande står spelet med buggar över huvudet. Kanske skulle det vara bättre att anställa folk som kan det här med hur du gör ett spel, och inte folk som postar på er facebook, instagram osv för det är inte för era sociala medier vi betalar.

Tack och hej eller något, jag hoppas ni tar er i kragen."

Så skrev jag till sso tidigare idag och en liten stund senare bad jag dem hålla mina hästar gröna medan spelet inte fungerar för jag tänker inte kriga mig genom allt krångel, det är inte den spelupplevelsen jag vill ha. Två regnbågar har jag besökt, och som sagt så blir det ytterst lite spelande för mig tills de fixar sitt spel.
4 kommentarer:

 1. Jag håller helt och hållet med dig här! Jag har nästan slutat spela helt p.g.a. skit som de borde ha tagit hand om i flera år men inte har gjort. Så grymt oseriösa arbetare. Kundtjänsten har behövt utökas under hela tiden jag har spelat, men de har inte gjort en enda förbättring där. Spelets servrar kraschar allt mer och mer, under mitt första år var det helt okej, men det senaste 1½ året har spelets spelbarhet bara blivit sämre och sämre, vilket är synd då det hade kunnat vara jättebra om de bara fokuserade på rätt arbetsområde. Hela teamet verkar grymt oseriöst. Så mycket som vi spelare betalar för spelet borde de kunna lägga ner så mycket mer arbete och arbetskraft på de viktiga områdena, såsom serverkraft och kundtjänst, istället för ex. sociala medier, butik och nya spelkläder. Blöäerhg.

  SvaraRadera
 2. De kommer dessutom jämt och ständigt med samma ohållbara ursäkter till varför de inte gör sitt arbete. De skyller ifrån sig på allt och inget, trots att problemen ligger tydligt på deras sida.

  SvaraRadera
 3. Vet att detta inlägget postades för ganska länge sedan men måste bara få skriva detta... Du är på servern Air Star, eller hur? Och du kanske möjligtvis spelar på en laptop..? Jag vill bara säga det att det just nu BARA är Air Star som är överbelastad för att ALLA vill vara på Air Star, och alla vill vara speciella för att de är på Air Star och de vill gå med i alla stora och coola klubbar på Air Star... Det är här problemet ligger ser du. Allt folk flyttar till Air Star för att helt enkelt vara på Air Star. Kollar man på servern Fluffy Unicorn eller Marshmallow clouds så är de ganska tomma jämfört med Air Star... Speciellt Fluffy Unicorn. Jag kan ju föreslå att testa att flytta dit, så kan jag garantera att spelet kommer köras mycket bättre, och du kommer inte få lika många nätverksfel varannan timme. Det jag sa om laptop också... Eftersom Star Stable blivit så himla stort och många som spelar så krävs det att man har en stark dator som klarar av att köra spelet. Sitter man på en liten mespotatis till dator kommer det lagga bajsmycket och man får garanterat fatal då och då. Datorn är för klen! Det behövs processorkraft, bra kylning på datorn och gärna ett grafikkort som klarar att fixa grafiken riktigt snygg och smooth. Sen har vi ju detta med nätverket också.. Är internetet väldigt långsamt kan det inte ladda in alla spelare tillräckligt snabbt, och SSO känner av att det är något fel, och man får nätverksfel. Det är solklart för mig att man behöver flytta bort folk från Air Star, och sprida ut dem över servrarna, för att jämna ut det lite. Man behöver snabbt nätverk, och en bra dator. Jag har en sånhär burk, med ganska nytt grafikkort och två fläktar, men jag har tänkt skaffa mycket nytt till den, för att det ska gå ännu snyggare att spela. Jag skriver denna kommentar för att påminna dig om att du kanske ska tänka efter lite innan du skriver långt och förklarande till SSO om regnbågar och servrar. Jag tror inte att du skulle bli speciellt exalterad om du en onsdag gick in på nyheterna för att få läsa om att de inte gjort någonting nytt, utan de har BARA arbetat med buggfixar. Det finns ingenting. Inget om det nya hemstallet, inga nya uppdrag, inga nya områden, inga nya hästar, inte ens minsta lilla nyhet om att de jobbat med något annat. Tänk dig det, och tänk efter riktigt noga om det verkligen skulle vara så kul att höra. No hate, bara lite bra tankar att hålla i bakhuvudet. Och mitt konstanta behov av att skriva såklart.... Oh well~ *fades away, never to be seen again*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid spelat på Air Star, det var där mitt konto skapades och där kommer det stanna. Jag vet inte hur det är med dig men i spelet har jag ett socialt liv. Det vill säga vänner och klubb vilket är en stor del av mitt spelande och varenda kotte jag känner från spelet spelar på Air Star. Därför byter jag inte server. Sen är det konstigt hur du förmodar att jag har en laptop, för jag har en stationär dator. Den har visserligen ett par år på nacken men tack för all info kring laptops och sånt som jag behöver när jag spelar på min stationära dator. Och jo jag skulle bli utom mig av lycka ifall jag såg att sso jobbar med buggfix och serverstärkning. Jag vill till skillnad från vad du verkar tycka, helst ha ett bra stabilt fungerande spel. Så längre sso berättar att 'vi har inte lagt till något nytt denna veckan utan jobbar hårt på att förbättra spelet' samt ger konkreta exempel på vad de gör så kommer jag bli oerhört glad. Dock är sso dåliga på att skriva ut sånt men det är en annan femma.
   Tack för din kommentar

   Radera